Fűszeres-olivás bárányborda hozzávalók:
6 bárányborda
2 evőkanál olívaolaj plusz 1-2 evőkanál evőkanál a sütéshez
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 kiskanál chili pehely (apróra vágott és szárított)
1 kiskanál szárított oregánó
1 kisebb citrom
1 kiskanál tengeri só vagy 1-2 kiskanál asztali só
fekete őrölt bors
10-12 apróra vágott fekete olajbogyó
1-2 evőkanál víz
1 csípős paprika
apróra vágott petrezselyem
Fűszeres-olivás bárányborda elkészítése:
A bárányborda mindkét oldalát kiklopfoljuk és egy tálba helyezzük.
Hozzáadjuk a 2 evőkanál olívaolajat, a fokhagymát, a chili pelyheket, az oregánót, a citrom levét és héját, a sót és az olajbogyókat.
Jól összekeverjük, lefedjük majd hidegre tesszük legalább egy fél órával azelőtt, hogy elkészítenénk.
A megmaradt olajat felforrósítjuk, a húsról leszedjük a pácot, majd 2-3 percig sütjük mindkét oldalát erősebb lángon.
A lángot kisebbre vesszük és hozzáadjuk a pácot.
Majd hozzáadunk egy két evőkanál vízet, hogy legyen folyadék amiben elkészüljön.
Még hagyjuk 5 percet vagy ha szükséges, akkor többet, majd tányérra tesszük őket és megszórjuk petrezselyemmel és csípős paprikával.
Vajas burgonyával, petrezselyemmel, mentával, sóval és borsal tálaljuk.
A receptet Rebella javasolta.
0 hozzászólás