Fűszeres paradicsomos párolt tök hozzávalók:

4 személyre

1 hosszúkás tök

3 nagy paradicsom

10 dkg padlizsán

2 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1,2 dl zöldségerőleves

olaj

chili

1 babérlevél

a díszítéshez citromhéj és friss (thai) bazsalikom

Fűszeres paradicsomos párolt tök elkészítése:

Felforrósított olajon üvegesre pároljuk az egyik fej kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, sót, borsot, babért, chilit és krémes állagúra főzzük. Forró olajon üvegesre pároljuk a maradék kockára vágott hagymát.

Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott padlizsánt és a zúzott fokhagymát. 2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel és krémes állagúra főzzük.

A tököt egészben, gyöngyözve forró vízben kb. 10 percig főzzük (ne legyen nagyon puha). Meghámozzuk, a húsát kockára vágjuk. Ráöntjük a padlizsánkrémet, a fűszeres paradicsomkrémet, majd tökhéjjal, citromhéjjal és friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Rizzsel kiegészítve kitűnő vegetáriánus egytálétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc