Fűszeres paradicsomos párolt tök hozzávalók:
4 személyre
1 hosszúkás tök
3 nagy paradicsom
10 dkg padlizsán
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1,2 dl zöldségerőleves
olaj
só
chili
1 babérlevél
a díszítéshez citromhéj és friss (thai) bazsalikom
Fűszeres paradicsomos párolt tök elkészítése:
Felforrósított olajon üvegesre pároljuk az egyik fej kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, sót, borsot, babért, chilit és krémes állagúra főzzük. Forró olajon üvegesre pároljuk a maradék kockára vágott hagymát.
Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott padlizsánt és a zúzott fokhagymát. 2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel és krémes állagúra főzzük.
A tököt egészben, gyöngyözve forró vízben kb. 10 percig főzzük (ne legyen nagyon puha). Meghámozzuk, a húsát kockára vágjuk. Ráöntjük a padlizsánkrémet, a fűszeres paradicsomkrémet, majd tökhéjjal, citromhéjjal és friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Rizzsel kiegészítve kitűnő vegetáriánus egytálétel.
0 hozzászólás