Fűszerpaprikás burgonya hozzávalók:
1 kg burgonya
100 g füstölt szalonna
100 g füstölt kolbász
400 g virsli
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
paprika
só
Fűszerpaprikás burgonya elkészítése:
A burgonyás egytálételhez szeleteld fel és süsd meg a szalonnát, majd párold meg az apróra vágott hagymát a megmaradt zsírban. Ezután add hozzá a karikákra vágott kolbászt, süsd még együtt néhány percig, majd vedd le az edényt a tűzről.
Add hozzá a fűszerpaprikát, a meghámozott és felszeletelt burgonyát, sót és vizet, hogy ellepje. Tedd vissze a tűzre és főzd fedő alatt, alacsony lángon.
Amikor a burgonya félig megfőtt, add hozzá a karikákra vágott paprikát és paradicsomot. Amikor teljesen megfőtt, add hozzá a virslit és főzd fel még egyszer.
0 hozzászólás