Fűszervajas töltött burgonya hozzávalók:
4 személyre:
8 nagy burgonya
4 csirkemellfilé (db-ja 15 dkg)
2 csokor tavaszi hagyma
1 rúd fűszeres vaj
Fűszervajas töltött burgonya elkészítése:
A fűszervajas töltött burgonyához a burgonyákat alaposan megmossuk, és héjában kb. 20 percig főzzük. A húst megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
A húst a grillrácson gyakran megforgatva megsütjük, majd vékony csíkokra vágjuk.
A burgonyát lecsepegtetjük, tetejéből levágunk egy vékony szeletet, és belsejét kivájjuk.
Beletöltjük a húst, a hagymát, és egy-egy szelet fűszervajat fektetünk rá.
Alufóliába csomagoljuk, és 10-15 percig grillezzük.
1 adag: 675 kcal
A burgonyát friss paradicsommal, fűszervajjal körítve tálaljuk.
0 hozzászólás