Gabona puding hozzávalók:
gabona-liszt (árpa, zab, búza, köles)
1 alma
3-4 aszalt szilva
darált dió
fahéj
méz
50 g mazsola
só
Gabona puding elkészítése:
A gabonaliszt elkészítéséhez összekeverünk többféle gabonát (árpa, zab, búza, köles), mindegyikből kb. 250 g. Jól lemossuk és megszárítjuk a gabonát és egy öntvény edényben folytonos keverés mellett, enyhén megpirítjuk.
A gabonakeveréket megőröljük és átszitáljuk, hogy megkapjuk a lisztet. 1 liter fövő vízbe teszünk 4 evőkanál lisztet és addig főzzük, míg olyan lesz az állaga mint egy pudingnak. Mikor kész, bele keverjük az apró kockákra vágott almát, a mazsolát, az aszalt szilvát, a mézet, a fahéj port és a darált diót.
Melegen vagy hidegen tálaljuk.
0 hozzászólás