Galaktoboureko hozzávalók:

1 l tej
10 rétes lap
150 g vaj
200 g cukor
5 tojás
100 g búzadara
citromhéj
vanília eszencia
fahéj

Szirup

1 csésze cukor
1 csésze víz
fahéj
1 csésze citromlé

Galaktoboureko elkészítése:

Keverd össze robotgéppel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a búzadarát és langyos tejet, lassan adagolva. Tedd fel a tűzre, és keverd, amíg besűrűsödik.

Miután elzártad a tüzet, adj hozzá 50 g vajat és az eszenciát. Kenj ki vajjal egy tepsit, és helyezz bele 5 rétes lapot, megkenve mindet olvasztott vajjal. A tepsi falát is kend ki. Öntsd bele a krémet és egyengesd el. Helyezd rá a maradék 5 lapot, bekenve azokat is vajjal, majd szórd meg fahéjjal. Szórd a tetejére a maradék vajdarabkákat, majd süsd 25-30 percig.

Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.

A sziruphoz tedd fel főni a vizet, cukrot és citromlevet, amíg besűrűsödik kicsit, majd add hozzá a fahéjat is.

Miután kihűlt a rétes, öntsd rá a langyos szirupot.

A desszert receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc