Garnélás omlett tofuval hozzávalók:

200 g tofu

70-100 g tisztított garnélarák

50 g sárgarépa

20 g zöldbab vagy borsó

1 db tojás

1 evőkanál élelmiszer-keményítő

½ teáskanál cukor

½ teáskanál só

A szószhoz:

100 ml leves

½ teáskanál cukor

1 evőkanál fehérbor

½ evőkanál szójaszósz

½ evőkanál élelmiszer-keményítő

Garnélás omlett tofuval elkészítése:

A tofut lecsöpögtetjük és összenyomkodjuk.

A sárgarépát és a zöldbabot megfőzzük, majd kockákra vágjuk.

A garnélarákokat is kockákra vágjuk.

A tojást felverjük, és elkeverjük a keményítővel, a cukorral és a sóval.

Hozzáadjuk a tofut, a garnélákat, a zöldségeket és elvegyítjük.

A serpenyő fedőjét gézbe „csomagoljuk” azért, hogy a sütés folyamán képződő cseppek ne hulljanak vissza a rántottára.

Kis tűzön felforrósítunk 1 evőkanál étolajat, ráöntjük a tojásos keveréket, befödjük a serpenyőt, és kb. 10-12 percig sütjük, addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót szárazon ki tudjuk venni.

Időközben elkészítjük a szószt: A szósz összetevőit egy edényben tűzre tesszük, és amikor forrni kezd, hozzáadjuk a feloldott keményítőt. Keverés mellett még forraljuk egy keveset, amíg szirup lesz belőle.

Amikor az omlett elkészült, tányérba tesszük, ráöntjük a szószt, majd négybe vágjuk.

A receptet CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc