Garnélás omlett tofuval hozzávalók:
200 g tofu
70-100 g tisztított garnélarák
50 g sárgarépa
20 g zöldbab vagy borsó
1 db tojás
1 evőkanál élelmiszer-keményítő
½ teáskanál cukor
½ teáskanál só
A szószhoz:
100 ml leves
½ teáskanál cukor
1 evőkanál fehérbor
½ evőkanál szójaszósz
½ evőkanál élelmiszer-keményítő
Garnélás omlett tofuval elkészítése:
A tofut lecsöpögtetjük és összenyomkodjuk.
A sárgarépát és a zöldbabot megfőzzük, majd kockákra vágjuk.
A garnélarákokat is kockákra vágjuk.
A tojást felverjük, és elkeverjük a keményítővel, a cukorral és a sóval.
Hozzáadjuk a tofut, a garnélákat, a zöldségeket és elvegyítjük.
A serpenyő fedőjét gézbe „csomagoljuk” azért, hogy a sütés folyamán képződő cseppek ne hulljanak vissza a rántottára.
Kis tűzön felforrósítunk 1 evőkanál étolajat, ráöntjük a tojásos keveréket, befödjük a serpenyőt, és kb. 10-12 percig sütjük, addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót szárazon ki tudjuk venni.
Időközben elkészítjük a szószt: A szósz összetevőit egy edényben tűzre tesszük, és amikor forrni kezd, hozzáadjuk a feloldott keményítőt. Keverés mellett még forraljuk egy keveset, amíg szirup lesz belőle.
Amikor az omlett elkészült, tányérba tesszük, ráöntjük a szószt, majd négybe vágjuk.
A receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás