Gazdag burgonya krémleves hozzávalók:
1 l víz
4 közepes burgonya
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 közepes hagyma
1/2 leveskocka
150 ml sűrű főzőtejszín
késhegynyi szerecsendió
petrezselyemzöld
zellerlevél
só
bors
Gazdag burgonya krémleves elkészítése:
A krémleveshez feltesszük a vizet forrni és mikor fő, beletesszük a leveskockát, a nagyobb karikákra vágott répát, fehérrépát és egészben a hagymát. Amikor a répa félig meg van főve belehelyezzük a kockákra vágott krumplit. Fűszerezzük, de a sóval óvatosan kell bánni, mivel a leveskocka is igen sós.
Mikor minden jó puhára megfőtt, kivesszük a hagymát, a zellerlevelet és a fehérrépát majd az egészet jól összeturmixoljuk vagy botmixerezzük. Újra visszatesszük a tűzhelyre ahol bele öntjük a főzőtejszínt és fellforraljuk.
A legvégén megszórjuk a krémlevest az apróra vágott petrezselyem zölddel.
Levesbetétként lehet használni píritott kenyeret, levesgyöngyöt, durvára reszert sajtot.
0 hozzászólás