Gazdag burgonya krémleves hozzávalók:

1 l víz
4 közepes burgonya
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 közepes hagyma
1/2 leveskocka
150 ml sűrű főzőtejszín
késhegynyi szerecsendió
petrezselyemzöld
zellerlevél

bors

Gazdag burgonya krémleves elkészítése:

A krémleveshez feltesszük a vizet forrni és mikor fő, beletesszük a leveskockát, a nagyobb karikákra vágott répát, fehérrépát és egészben a hagymát. Amikor a répa félig meg van főve belehelyezzük a kockákra vágott krumplit. Fűszerezzük, de a sóval óvatosan kell bánni, mivel a leveskocka is igen sós.

Mikor minden jó puhára megfőtt, kivesszük a hagymát, a zellerlevelet és a fehérrépát majd az egészet jól összeturmixoljuk vagy botmixerezzük. Újra visszatesszük a tűzhelyre ahol bele öntjük a főzőtejszínt és fellforraljuk.

A legvégén megszórjuk a krémlevest az apróra vágott petrezselyem zölddel.

Levesbetétként lehet használni píritott kenyeret, levesgyöngyöt, durvára reszert sajtot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc