Gazdag laboda csorba hozzávalók:
7-8 csokor friss, vörös laboda
1 csokor paréj ízlés szerint
2 megfelelő méretű répa
2 burgonya
1 kisebb zeller (a gyökere és néhány szál levél)
1 paszternák
1 csokor zöld leostyán
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma ízlés szerint
1 csokor zöldhagyma
2 szál zöld foghagyma
1 cukkini
1 l korpacibere
4 tojássárgája
2 tojás
ételízesítő
egy kevés olaj a pároláshoz
tejföl (250-400)
Gazdag laboda csorba elkészítése:
A gazdag laboda csorbához takarítsd meg és mosd meg bő vízben a zöldségeket, főként a labodát és a parajt. A sárgarépát és a fehéreket is hámozd meg és reszeld le nagylyukú reszelőn. A hagymát és a foghagymát aprítsd fel levelestől, majd párold meg egy kevés olajon. Keverd bele a répákat is párold őket pár percig. Öntsd fel vízzel, lehetőleg forróval, hogy könnyebben főjenek. Keverd bele a felszeletelt burgonyát (én speciális formát használtam), és amikor félig megfőttek, tedd bele a felkockázott tököt / cukkínit és a felcsíkozott labodát és parajt.
Forrald fel a korpaciberét egy hagymával és néhány szál leostyánnal, majd öntsd a csorbára. Keverd ki a tojást és öntsd a csorbába, miután azt levetted a tűzről. Külön keverd ki mixerrel a 2 tojássárgáját 200 ml tejföllel, amit nemrég vettél ki a hűtőből.
Amikor a csorba meghűlt egy kicsit, keverj hozzá fokozatosan egy kevés levet a tejfölhöz, majd keverd jól össze. Amikor azonos hőmérsékletű lesz, öntsd a csorbához. Én a zöldfűszerek felét belekevertem főzés közben, a maradékot pedig, amikor levettem a tűzről. Ízesítsd sóval, majd hidegen fogyasztható friss zöldfűszerekkel és a maradék tejföllel.
Tanács: hogy finomabb legyen az íze és szebb legyen a színe, tegyél bele jó sok vörös labodát és zsírosabb tejfölt.
0 hozzászólás