Gazdag laboda csorba hozzávalók:

7-8 csokor friss, vörös laboda

1 csokor paréj ízlés szerint

2 megfelelő méretű répa

2 burgonya

1 kisebb zeller (a gyökere és néhány szál levél)

1 paszternák

1 csokor zöld leostyán

1 csokor petrezselyem

1 fej hagyma ízlés szerint

1 csokor zöldhagyma

2 szál zöld foghagyma

1 cukkini

1 l korpacibere

4 tojássárgája

2 tojás

ételízesítő

egy kevés olaj a pároláshoz

tejföl (250-400)

Gazdag laboda csorba elkészítése:

A gazdag laboda csorbához takarítsd meg és mosd meg bő vízben a zöldségeket, főként a labodát és a parajt. A sárgarépát és a fehéreket is hámozd meg és reszeld le nagylyukú reszelőn. A hagymát és a foghagymát aprítsd fel levelestől, majd párold meg egy kevés olajon. Keverd bele a répákat is párold őket pár percig. Öntsd fel vízzel, lehetőleg forróval, hogy könnyebben főjenek. Keverd bele a felszeletelt burgonyát (én speciális formát használtam), és amikor félig megfőttek, tedd bele a felkockázott tököt / cukkínit és a felcsíkozott labodát és parajt.

Forrald fel a korpaciberét egy hagymával és néhány szál leostyánnal, majd öntsd a csorbára. Keverd ki a tojást és öntsd a csorbába, miután azt levetted a tűzről. Külön keverd ki mixerrel a 2 tojássárgáját  200 ml tejföllel, amit nemrég vettél ki a hűtőből.

Amikor a csorba meghűlt egy kicsit, keverj hozzá fokozatosan egy kevés levet a tejfölhöz, majd keverd jól össze. Amikor azonos hőmérsékletű lesz, öntsd a csorbához. Én a zöldfűszerek felét belekevertem főzés közben, a maradékot pedig, amikor levettem a tűzről. Ízesítsd sóval, majd hidegen fogyasztható friss zöldfűszerekkel és a maradék tejföllel.

Tanács: hogy finomabb legyen az íze és szebb legyen a színe, tegyél bele jó sok vörös labodát és zsírosabb tejfölt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc