Gesztenyekrémleves rumos mazsolával hozzávalók:
10 dkg mazsola
0,5 dl rum
25 dkg édes gesztenyemassza
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál méz
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával elkészítése:
A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyemasszát villával összetörjük.
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.
A maradék tejet felforraljuk, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyemasszát, és 1-2 percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd mixerrel felhabosítjuk.
A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel ,,petyegetve” kínáljuk, hűtve vagy melegen.
0 hozzászólás