Gesztenyekrémleves rumos mazsolával hozzávalók:

10 dkg mazsola

0,5 dl rum

25 dkg édes gesztenyemassza

8 dl tej

1 csomag vaníliás pudingpor

3 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál méz

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával elkészítése:

A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyemasszát villával összetörjük.

A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.

A maradék tejet felforraljuk, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyemasszát, és 1-2 percig főzzük.

Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd mixerrel felhabosítjuk.

A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel ,,petyegetve” kínáljuk, hűtve vagy melegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc