Gesztenyés palacsinta hozzávalók:
2 kocka gesztenyepüré
½ liter tejszín
csokireszelék vagy csokiöntet a díszítéshez
Gesztenyés palacsinta elkészítése:
A palacsinta lapok elkészítését megtalálod itt.
Egy edényben felverjük a fél liter tejszínt, egy másikban pedig mixerrel összetörjük a gesztenyepürét.
A felvert tejszínből keveset meghagyunk díszítésnek, a többit pedig az összetört gesztenyepüréhez adjuk és jól összekeverjük. A tejszín adag ízléstől függ, de az arany legalább fele-fele kell legyen, különben a massza túl száraz és erős lesz.
A gesztenyés masszát a palacsinta közepére tesszük, majd feltekerjük. Ha valaki nagyon szereti a csokiöntetet, a palacsintába is lehet tenni egy keveset.
Miután feltekertük a maradék tejszínnel és csokiöntettel vagy csokidarabkákkal díszítjük.
0 hozzászólás