Gesztenyés pulyka hozzávalók:
1 pulyka
1 kg gesztenye
25 dkg sovány sertéscomb darálva
2 zsemle
2 tojás
1 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
kevés olaj
só, bors
kevés tej
Gesztenyés pulyka elkészítése:
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük. Az így előkészített gesztenyemasszázoz hozzáadjuk a darált sertéshúst, a kinyomkodott és ugyancsak megdarált zsemléket, a nyers tojásokat, a tejfölt, a sót és a borsot.
Ezt a tölteléket betöltjük a pulyka mellbőre alá és a hasüregbe. A hasüreg nyílását összetűzzük, a mellét pedig betakarjuk a csíkokra vágott szalonnával.
Az így elkészített pulykát a forró olajban megforgatjuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Ezután sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a hasüregben levő tölteléket szeletekre vágva a pulyka köré rendezzük. Almapürét kínálunk hozzá.
0 hozzászólás