Gesztenyés pulyka hozzávalók:

1 pulyka

1 kg gesztenye

25 dkg sovány sertéscomb darálva

2 zsemle

2 tojás

1 dl tejföl

10 dkg füstölt szalonna

kevés olaj

só, bors

kevés tej

Gesztenyés pulyka elkészítése:

A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük. Az így előkészített gesztenyemasszázoz hozzáadjuk a darált sertéshúst, a kinyomkodott és ugyancsak megdarált zsemléket, a nyers tojásokat, a tejfölt, a sót és a borsot.

Ezt a tölteléket betöltjük a pulyka mellbőre alá és a hasüregbe. A hasüreg nyílását összetűzzük, a mellét pedig betakarjuk a csíkokra vágott szalonnával.

Az így elkészített pulykát a forró olajban megforgatjuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Ezután sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a hasüregben levő tölteléket szeletekre vágva a pulyka köré rendezzük. Almapürét kínálunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc