Gesztenyés puncsszelet hozzávalók:

Tésztalapok

1 tojás

6 kanál porcukor

6 dkg zsír

10 evőkanál tej

2 dkg szalakáli

liszt szükség szerint

Gesztenye krém

3 dl tej

1 csomag tejszín ízű pudingpor

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

1 csomag gesztenyepüré massza

Puncs krém

1 összemorzsolt süteménylap

1 dl rum

Baracklekvár

Tetejére

1 tábla keserűcsokis tortabevonó

Gesztenyés puncsszelet elkészítése:

A tésztához valókat összekavarjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk és 3 lapot sütünk belőle.

Közben elkészítjük a gesztenyekrémet: a tejből és a pudingporból sűrű, pépszerű krémet főzünk, kihűtjük, közben gyakran kavargatjuk, hogy a teteje ne bőrösödjön be.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, a gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk, és jól összekeverjük, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük.

A puncsos krémhez a megsült lapokból egyet összemorzsolunk (legpraktikusabb két törlőruha közé téve húsklopfolóval), majd a süteménymorzsát meglocsoljuk 1 dl rummal és összekeverjük néhány kanál baracklekvárral.

A kihűlt lapra rátesszük a puncskrémet, erre kerül a gesztenyekrém, majd a felső lap a tetejét előírás szerint elkészített csokival vonjuk be.

Csak másnap szeletelhető.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc