Gesztenyés puncsszelet hozzávalók:
Tésztalapok
1 tojás
6 kanál porcukor
6 dkg zsír
10 evőkanál tej
2 dkg szalakáli
liszt szükség szerint
Gesztenye krém
3 dl tej
1 csomag tejszín ízű pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag gesztenyepüré massza
Puncs krém
1 összemorzsolt süteménylap
1 dl rum
Baracklekvár
Tetejére
1 tábla keserűcsokis tortabevonó
Gesztenyés puncsszelet elkészítése:
A tésztához valókat összekavarjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk és 3 lapot sütünk belőle.
Közben elkészítjük a gesztenyekrémet: a tejből és a pudingporból sűrű, pépszerű krémet főzünk, kihűtjük, közben gyakran kavargatjuk, hogy a teteje ne bőrösödjön be.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, a gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk, és jól összekeverjük, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük.
A puncsos krémhez a megsült lapokból egyet összemorzsolunk (legpraktikusabb két törlőruha közé téve húsklopfolóval), majd a süteménymorzsát meglocsoljuk 1 dl rummal és összekeverjük néhány kanál baracklekvárral.
A kihűlt lapra rátesszük a puncskrémet, erre kerül a gesztenyekrém, majd a felső lap a tetejét előírás szerint elkészített csokival vonjuk be.
Csak másnap szeletelhető.
0 hozzászólás