Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
50 dkg túró
4 dl tejszín
50 dkg gesztenyemassza
barnacukor
1 csomag zselatin
1 citrom
vanília
1 ananász
vaj
fahéj
Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal elkészítése:
Egy tortaformába babapiskótákat rendezünk.
Habbá verjük a tejszínt pici barnacukorral, kettéosztjuk.
A tejszín egyik felével habosra kavarjuk a gesztenyét.
A másik felét habosra keverjük a túróval, hozzátesszük a vaníliát, a reszelt citromhéjat, 1 kanál barna nádcukrot, egy leheletnyi fahéjat, belecsavarjuk a citrom levét, végül az elkészített zselatint.
A babapiskótára tesszük a túró felét, erre a gesztenyemasszát, majd a túró másik felét is. 4-5 órára hűtőbe tesszük.
Serpenyőben felolvasztunk és karamellizálunk 2 kanál barnacukrot, hozzádobunk 1 kanálnyi vajat, felforraljuk, majd beleforgatjuk a megtisztított, felkarikázott ananászt. Pár percig hűlni hagyjuk, majd az ananászokat a tortára rendezzük, ráöntjük a karamellt, visszatesszük a hűtőbe, és további 2-3 órán át hűtjük.
0 hozzászólás