Golyócskák hozzávalók:

15 dkg margarin

2 evőkanál méz

5 evőkanál kristálycukor

25 dkg fehérliszt

1 csipet só

1 evőkanál narancs (citrom) kifacsart leve

8 dkg őrölt, sótlan mogyoró

1 csapott kk szalakáli

Golyócskák elkészítése:

A hozzávalókat összedolgozzuk, és egy nagy golyóvá gyúrjuk. Apró, egyenetlen nagyságú darabokat csípünk le belőle, körülbelül mogyoró méretűeket. Minden darabkát három ujjunk közé csippentünk (figyelve arra, hogy ne szorítsuk össze), megmártjuk hideg vízben, majd porcukorban végül pedig darált dióban. A sütőt előmelegítjük, majd körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.

Elkészíthető ez az édesség úgy is, hogy a masszához hozzáadunk 2 ek lisztet, egy egész tojást és egy tojás sárgáját. Minden egyes darab tetejét megmártjuk az 5 ek cukorral felvert tojásfehérjehabban,  és meghintjük darált dióval.

Extra édes szájnak: málnadzsem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc