Gomba az üvegben hozzávalók:
3 kg gomba
szemes bors
1 liter víz
másfél kanál só
1 pohár olaj
3 kanál ecet
fokhagyma
babérlevél
Gomba az üvegben elkészítése:
A gombát megpucoljuk és bő vízben megmossuk. Egy zománcozott edénybe tesszük sóval és 1 pohár olajjal. Lassú tűzön pároljuk, majd főzzük saját levében. Ha a leve elfőtt, egy nagy (3 literes vagy kisebb) befőttesüvegbe helyezzük.
Majd elkészítjük a következő levet: 1 liter vizbe 3 kanál ecetet teszünk, 1 kanál sót, babérlevelet, fokhagymát megpucolva. Felforraljuk, majd lehűtjük és ráöntjük a gombára.
Az üvegekre kettéhajtott celofánt teszünk és lekötjük. A meleg vízbe tesszük – egy kicsit rá is melegíthetünk a tűzhelyen) ½ órára. Egész télen eláll a spájzban.
0 hozzászólás