Gomba az üvegben hozzávalók:

3 kg gomba

szemes bors

1 liter víz

másfél kanál só

1 pohár olaj

3 kanál ecet

fokhagyma

babérlevél

Gomba az üvegben elkészítése:

A gombát megpucoljuk és bő vízben megmossuk. Egy zománcozott edénybe tesszük sóval és 1 pohár olajjal. Lassú tűzön pároljuk, majd főzzük saját levében. Ha a leve elfőtt, egy nagy (3 literes vagy kisebb) befőttesüvegbe helyezzük.

Majd elkészítjük  a következő levet: 1 liter vizbe 3 kanál ecetet teszünk, 1 kanál sót, babérlevelet, fokhagymát megpucolva. Felforraljuk, majd lehűtjük és ráöntjük a gombára.

Az üvegekre kettéhajtott celofánt teszünk és lekötjük. A meleg vízbe tesszük  – egy kicsit rá is melegíthetünk a tűzhelyen) ½ órára. Egész télen eláll a spájzban.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc