Gomba levelestésztában hozzávalók:

600 g friss gomba

500 g levelestészta

50 ml olívaolaj

1 édeskömény

200 g cseresznyeparadicsom

1 kanál darált oregánó

só, bors

Gomba levelestésztában elkészítése:

A megtisztított, megmosott, lecsöpögtetett gombákat kockázzuk fel. Serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a gombát és a julienre (vékony szálakra) vágott édesköményt.

Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg elpárolog a gomba leve. Aztán az egész paradicsomokat és az oregánót adjuk a serpenyő tartalmához. Még 10 percre hagyjuk kis lángon.

Nyújtsuk ki a levelestésztát 3 mm vastagságúra, és osszuk fel 7 cm-es négyzetekre. Minden négyzetre tegyünk két kanál tölteléket, és a tészta széleit hajtsuk be.

Az így előkészített tésztákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd előmelegített sütőbe. Süssük, míg a tészta szép pirosra pirul.

Melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc