Gomba levelestésztában hozzávalók:
600 g friss gomba
500 g levelestészta
50 ml olívaolaj
1 édeskömény
200 g cseresznyeparadicsom
1 kanál darált oregánó
só, bors
Gomba levelestésztában elkészítése:
A megtisztított, megmosott, lecsöpögtetett gombákat kockázzuk fel. Serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a gombát és a julienre (vékony szálakra) vágott édesköményt.
Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg elpárolog a gomba leve. Aztán az egész paradicsomokat és az oregánót adjuk a serpenyő tartalmához. Még 10 percre hagyjuk kis lángon.
Nyújtsuk ki a levelestésztát 3 mm vastagságúra, és osszuk fel 7 cm-es négyzetekre. Minden négyzetre tegyünk két kanál tölteléket, és a tészta széleit hajtsuk be.
Az így előkészített tésztákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd előmelegített sütőbe. Süssük, míg a tészta szép pirosra pirul.
Melegen tálaljuk.
0 hozzászólás