Gomba leves korpaciberével hozzávalók:
1 l víz
½ l korpacibere
300 g gomba
1 fej hagyma
1 kisebb sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
2 kanál rizs
4 kanál tejföl
kapor
petrezselyem
leostyán
Gomba leves korpaciberével elkészítése:
Takarítsd meg a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, mosd meg és reszeld le.
Tedd fel főni megfelelő mennyiségű vízbe a felaprított hagymával.
Amikor a zöldségek elkészültek, szűrd le őket és az így kapott lében főzd meg a rizst és a megtakarított, megmosott, vékony szeletekre vágott gombát.
Sózd ízlés szerint.
Lassú tűzön, fedő alatt főzd addig, amíg a rizs megpuhul.
Fűszerezd a gombalevest felaprózott zöldfűszerekkel majd öntsd bele a felfőtt korpaciberét, hagyd picit forrni, majd vedd le.
A gomba levest tálalhatod tejföllel vagy megszórhatod tört paprikával.
0 hozzászólás