Gomba szószos tőkehal hozzávalók:

1 kg tőkehal

1 evőkanál citromlé

késhegyni fehér bors

2 kis hagyma

40 g vaj

250 g gomba

1/8 l víz

1 pohár száraz fehér bor

30 g liszt

1/8 l tejföl

½ köteg kapor

citromkarikák

Gomba szószos tőkehal elkészítése:

Megmossuk a halat, felvágjuk, meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felvágjuk és forró olajban megpároljuk. A gombát vastagabb szeletekre vágva, erre hajítjuk. A halat is közé eresztjük és 5 percig együt pároljuk. Óvatosan kevergetjük. Felöntjük vízzel és borral, 20 percet főzzük. Kivesszük a halat és félre tesszük melegre. A gombára rakunk egy lisztből és vízből készített szósszal. 8 percet forraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. A halételek gombával különösen egészségesek.

 

Egy kevés szószt a halra teszünk, citrom szeletekkel, kaporral és natúrburgonyával tálaljuk.

A gomba szószos tőkehal receptet Amalia aa ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc