Gombácska hozzávalók:
Tészta
250 g margarin
340 g liszt
100 ml víz
1 kanál ecet
1 tojás
Töltelékhez
500 g gomba
sajt
1-2 fej hagyma
1-2 kanál olaj
csombor
só
bors
Gombácska elkészítése:
A tésztához keverd össze a lisztet a felkockázott margarinnal és a vízzel, amibe az elején keverd bele az ecetet. Gyúrd gyorsan össze és hagyd pár órát állni hidegen.
Takarítsd meg a gombát, aprítsd fel és párold meg a hagymával forró olajon. Keverd jól össze és hagyd állni. Sózd, borsozd ízlés szerint és keverd bele a száraz csombort.
A tésztából nyújts megfelelő vastagságú lapot és pohárszájával szaggass köröket. Tedd őket sütőpapírral kirakott tepsibe, kend meg őket felvert tojással és tegyél mindegyikre egy kanállal a töltelékből.
Reszelj rájuk sajtot és süsd aranyszínűre őket
Ha van türelmed készíthetsz kosárkákat is, de akkor a látvány miatt ne reszeld a sajtot a tetejére.
Tökéletes akár egytálételnek, akár köretnek is. Melegen, fehérborral tálald.
0 hozzászólás