Gombamártás (Spanyol mártásból) hozzávalók:

spanyol mártás (barna mártás)

paradicsompüre

fehérbor

babérlevél

kakukkfü

bors

vaj

vöröshagyma

gomba

fokhagyma

petrezselyem

Gombamártás (Spanyol mártásból) elkészítése:

Spanyol mártáshoz adj kevés paradicsompürét és fehérbort, (egy fűszerzacskóban) tégy bele egy kis babérlevelet, kakukkfüvet, borsot és lassú tűzön főzd egy fél órán át.

Közben vajon fonnyassz apróra vágott vöröshagymát, adj hozzá felaprított gombát, s azt – sózva, borsozva, tört fokhagymával és petrezselyemmel fűszerezve – pirítsd meg.

Majd a gombát add a mártáshoz, forrald össze vele, s végül keverj bele kevés vajat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc