Gombapörkölt hozzávalók:
1 hagyma
200 g gomba
2 evőkanál paradicsomlé
200 ml víz
1 evőkanál burgonyakeményítő
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
paprika
bazsalikom
petrezselyemzöld
Gombapörkölt elkészítése:
Pároljuk meg az apróra vágott hagymát 3 evőkanál olajon és 3 evőkanál vízen.
Miután megpuhult, adjuk hozzá a felszeletelt gombát. 2-3 perc után adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsomlével és a keményítővel összekevert vizet. Hagyjuk a tűzön, amíg besűrűsödik a szósz.
A gombapörköltet ízesítssük sóval, borssal, paprikával, bazsalikommal, és szórjuk be apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tálalhatjuk savanyú uborkával és hideg puliszkával.
A gombapörkölt receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás