Gombapörkölt hozzávalók:

1 hagyma

200 g gomba

2 evőkanál paradicsomlé

200 ml víz

1 evőkanál burgonyakeményítő

3-4 gerezd fokhagyma


bors

paprika

bazsalikom

petrezselyemzöld

Gombapörkölt elkészítése:

Pároljuk meg az apróra vágott hagymát 3 evőkanál olajon és 3 evőkanál vízen.

Miután megpuhult, adjuk hozzá a felszeletelt gombát. 2-3 perc után adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsomlével és a keményítővel összekevert vizet. Hagyjuk a tűzön, amíg besűrűsödik a szósz.

A gombapörköltet ízesítssük sóval, borssal, paprikával, bazsalikommal, és szórjuk be apróra vágott petrezselyemzölddel.

Tálalhatjuk savanyú uborkával és hideg puliszkával.

A gombapörkölt receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc