Gombapörkölt aranyrögökkel hozzávalók:

Aranyrögök

50 dkg kukoricadara

1 ½ l víz

10 dkg vaj

20 dkg reszeltsajt

20 dkg olaj/zsiradék

Gombapörkölt

2 gombakonzerv

1 nagy fej vöröshagyma

3-4 kanál tejföl

1 kiskanál liszt

2-3 evőkanál olaj

kapor

petrezselyemzöld

só, bors

Gombapörkölt aranyrögökkel elkészítése:

A sóból, vízből, kukoricadarából hagyományos módon puliszkát főzünk. Odatesszük a sós vizet főni, majd amikor forr folyamatos kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát, figyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Kis lángon 20-30 percig főzzük, amíg kész nem lesz. (ez a kukoricadara minőségétől függ)

Mielőtt levennénk a tűzről belekavarjuk a vajat és a reszeltsajtot. Kifordítjuk a lábasból a puliszkát és hagyjuk kihűlni. Nedves kézzel mandarin nagyságú galuskákat szaggatunk, melyeket két oldalukon kissé ellapítunk, majd forró olajban megpirítjuk mindkét oldalukat. A tetején kis mélyedést vályunk bennünk, amiket majd a pörkölttel töltünk meg.

Megtisztítjuk majd apróra felvágjuk a hagymát. A gombát lecsöpögtetjük. A hagymát kevés olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és még tíz percig pároljuk a hagymával együtt. A tejfölben elkeverjük a listzet, majd behabarjuk vele a gombát. Még tíz percig főzzük a habarással együtt, figyelve arra, hogy oda ne kapjon. Végül sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott friss zöldfűszerrel ízesítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc