Gombapörkölt aranyrögökkel hozzávalók:
Aranyrögök
50 dkg kukoricadara
1 ½ l víz
10 dkg vaj
20 dkg reszeltsajt
20 dkg olaj/zsiradék
só
Gombapörkölt
2 gombakonzerv
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 kanál tejföl
1 kiskanál liszt
2-3 evőkanál olaj
kapor
petrezselyemzöld
só, bors
Gombapörkölt aranyrögökkel elkészítése:
A sóból, vízből, kukoricadarából hagyományos módon puliszkát főzünk. Odatesszük a sós vizet főni, majd amikor forr folyamatos kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát, figyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Kis lángon 20-30 percig főzzük, amíg kész nem lesz. (ez a kukoricadara minőségétől függ)
Mielőtt levennénk a tűzről belekavarjuk a vajat és a reszeltsajtot. Kifordítjuk a lábasból a puliszkát és hagyjuk kihűlni. Nedves kézzel mandarin nagyságú galuskákat szaggatunk, melyeket két oldalukon kissé ellapítunk, majd forró olajban megpirítjuk mindkét oldalukat. A tetején kis mélyedést vályunk bennünk, amiket majd a pörkölttel töltünk meg.
Megtisztítjuk majd apróra felvágjuk a hagymát. A gombát lecsöpögtetjük. A hagymát kevés olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és még tíz percig pároljuk a hagymával együtt. A tejfölben elkeverjük a listzet, majd behabarjuk vele a gombát. Még tíz percig főzzük a habarással együtt, figyelve arra, hogy oda ne kapjon. Végül sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott friss zöldfűszerrel ízesítjük.
0 hozzászólás