Gombás bifsztek hozzávalók:

50 dkg marhahátszín
só, (őrölt) bors
1 kanál liszt
1 csésze olaj
1 pohár tejföl
25 dkg gomba
1 pohár fehérbor
apróra vágott zöld fűszer

Gombás bifsztek elkészítése:

A hátszínt megfelelő vastagságú szeletekre vágjuk, lisztbe mártjuk és forró olajban kisütjük.
Egy tányérra kivesszük és a sütőlap szélén hagyjuk.
A megmaradt olajba beletesszük a megtisztított és jól megmosott, vékonyra szeletekre vágott gombát.
Az edényt befedjük és negyed óráig sütjük, míg a gomba összeesik.
Majd hozzátesszük a bort, a sót, az őrölt borsot és a tejfölt, majd a felvágott zöld fűszereket és a szószt kis lángon 10 percig sütjük.
A bifszteket a szószra helyezzük és forró sütőben negyed óráig sütjük.

Forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc