Gombás bifsztek hozzávalók:
50 dkg marhahátszín
só, (őrölt) bors
1 kanál liszt
1 csésze olaj
1 pohár tejföl
25 dkg gomba
1 pohár fehérbor
apróra vágott zöld fűszer
Gombás bifsztek elkészítése:
A hátszínt megfelelő vastagságú szeletekre vágjuk, lisztbe mártjuk és forró olajban kisütjük.
Egy tányérra kivesszük és a sütőlap szélén hagyjuk.
A megmaradt olajba beletesszük a megtisztított és jól megmosott, vékonyra szeletekre vágott gombát.
Az edényt befedjük és negyed óráig sütjük, míg a gomba összeesik.
Majd hozzátesszük a bort, a sót, az őrölt borsot és a tejfölt, majd a felvágott zöld fűszereket és a szószt kis lángon 10 percig sütjük.
A bifszteket a szószra helyezzük és forró sütőben negyed óráig sütjük.
Forrón tálaljuk.
0 hozzászólás