Gombás bolognai spagetti hozzávalók:

50 dkg spagetti

20 dkg reszelt sajt

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 szál sárgarépa

kevés zeller zöldje

1 evőkanál olívaolaj

40 dkg darált sertéshús

1 konzerv darabolt paradicsom

2 evőkanál paradicsompüré

10 dkg gomba

só, bors

oregánó

bazsalikom

Gombás bolognai spagetti elkészítése:

A bolognai spagetti elkészítéséhez a vöröshagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zeller zöldjét megmossuk és egészben hagyjuk.

Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a hagymát és a sárgarépát, majd hozzáadjuk a darált hús. Mikor a hús már kifehéredett, hozzáöntjük a paradicsom konzervet, a pürét és a gombát, felöntjük 1 dl vízzel, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és a zeller zölddel. Időnként megkeverve harminc-negyven percig pároljuk.

Sós vízben megfőzzük a spagetti tésztát.

Amikor minden elkészült a szószt, ízlésesen a tésztára merjük (a mártás mennyisége ízlésfüggő; az olaszoknál általában nem tesznek rá túl sokat) majd sajtot reszelünk rá.

A gombás bolognai spagetti receptet MolnarAndi ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc