Gombás bolognai spagetti hozzávalók:
50 dkg spagetti
20 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
kevés zeller zöldje
1 evőkanál olívaolaj
40 dkg darált sertéshús
1 konzerv darabolt paradicsom
2 evőkanál paradicsompüré
10 dkg gomba
só, bors
oregánó
bazsalikom
Gombás bolognai spagetti elkészítése:
A bolognai spagetti elkészítéséhez a vöröshagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zeller zöldjét megmossuk és egészben hagyjuk.
Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a hagymát és a sárgarépát, majd hozzáadjuk a darált hús. Mikor a hús már kifehéredett, hozzáöntjük a paradicsom konzervet, a pürét és a gombát, felöntjük 1 dl vízzel, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és a zeller zölddel. Időnként megkeverve harminc-negyven percig pároljuk.
Sós vízben megfőzzük a spagetti tésztát.
Amikor minden elkészült a szószt, ízlésesen a tésztára merjük (a mártás mennyisége ízlésfüggő; az olaszoknál általában nem tesznek rá túl sokat) majd sajtot reszelünk rá.
A gombás bolognai spagetti receptet MolnarAndi ajánlotta.
0 hozzászólás