Gombás bundáskenyér hozzávalók:
1 kg gomba
1 tojás
1 kanál apróra vágott kapor
2 kanál vaj
só
Bundáskenyér
1 cipó
1 pohár tej
1 tojás
só
½ kiskanál cukor
Gombás bundáskenyér elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. A vajat egy lábosban megolvasztjuk és megsütjük benne a gomba kalapokat, kaprot és sót szórunk a tetejére.
Amikor a gombák megsültek, levesszük a lábost a tűzről és a gombákat leöntjük egy felvert tojással, majd jól összekeverjük.
Elkészítjük a bundás kenyeret, egy kivajazott tepsibe rakjuk, tetejére a gombás masszát, jó vastagon, késsel elsimítjuk.
Előmelegített lerben 10 percig sütjük.
A gombás bundás kenyér tökéletesen megfelel reggelinek és forrón szolgáljuk fel.
0 hozzászólás