Gombás bundáskenyér hozzávalók:

1 kg gomba

1 tojás

1 kanál apróra vágott kapor

2 kanál vaj

Bundáskenyér

1 cipó

1 pohár tej

1 tojás

½ kiskanál cukor

Gombás bundáskenyér elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. A vajat egy lábosban megolvasztjuk és megsütjük benne a gomba kalapokat, kaprot és sót szórunk a tetejére.

Amikor a gombák megsültek, levesszük a lábost a tűzről és a gombákat leöntjük egy felvert tojással, majd jól összekeverjük.

Elkészítjük a bundás kenyeret, egy kivajazott tepsibe rakjuk, tetejére a gombás masszát, jó vastagon, késsel elsimítjuk.

Előmelegített lerben 10 percig sütjük.

A gombás bundás kenyér tökéletesen megfelel reggelinek és forrón szolgáljuk fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc