Gombás burgonyafasírt hozzávalók:

500 g burgonya
4-5 evőkanál liszt
zsemlemorzsa
30g margarin
só, bors, ételízesítő
1/2 köteg petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
4-5 friss gomba

Gombás burgonyafasírt elkészítése:

Hámozd meg a burgonyát, mosd meg, vágd szeletekre, és főzd meg sós vízben.

Ha megfőtt, csorgasd le, és keverd össze mixerrel.

Adj hozzá lisztet, zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, margarint, sót, borsot, ételízesítőt, apróra vágott gombát és 2-3 evőkanál zsemlemorzsát. Egy sűrű püré kell legyen az eredmény. Ha nem állt össze eléggé, adj még hozzá zsemlemorzsát.

Mártsd vízbe a kezed, és formázz fasírtokat a püréből. Forgasd meg zsemlemorzsában, majd pirítsd meg olajban.

A másik sütési mód, hogy olajozott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe helyezd, és sütőben süsd 30-35 percig.

Nagyon finom melegen és hidegen is. Böjtkor is tálalható.

A receptet truedelights ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc