Gombás csicseriborsó fasírt hozzávalók:
1 kanál olíva olaj
250 g vargánya
2 áttört gerezd foghagyma
1 köteg zöldhagyma
1 kanál curry por
½ citrom leve és héja
400 g megmosott és leszűrt konzerv csicseriborsó
85 g házi készítésű zsemlemorzsa
6 kanál görög joghurt
1 késhegynyi köménymag
2 pörkölt gabonás zsömle félbe vágva
2 felszeletelt paradicsom
1 marok rukkola
Gombás csicseriborsó fasírt elkészítése:
Pörköld 5 percet tapadás mentes serpenyőben a gombát, a foghagymát és a zöld hagymát.
Keverd bele a curryt, a citrom levét és reszelt héját és hagyd még két percet a tűzön, amíg elfövi a levét.
Szedd ki a gombapörköltet tányérra és hagyd kihűlni.
Készíts a csicseriborsóból pürét. Hagyj meg néhány szemet egészben.
Keverd bele a gombát és a zsemlemorzsát majd készíts 4 fasírtot.
Süsd a maradék olajban 3-4 percet minden oldalát.
Keverd össze a joghurtot a köménymaggal.
Minden tányérra tegyél egy fél zsömlét és kend meg joghurttal.
Tedd rá a fasírtokat, néhány szelet paradicsomot és a rukkolát.
Ha inkább pizzát készítesz, morzsold rá a fasírtokat.
0 hozzászólás