Gombás csirkebecsinált hozzávalók:
1 kg csirke
1 apróra vágott hagyma
25 g vaj
250 ml száraz fehér bor
tárkony
rozmaring
bazsalikom
kakukkfű
1 babérlevél
1 kiskanál citromlé
75 ml tejszín
3 evőkanál friss petrezselyem
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
200 g gomba
0,5 l húsleves
só, bors izlés szerint
Gombás csirkebecsinált elkészítése:
Nagyon könnyen elkészíthetik a kezdők is. A sütőt előmelegítjük 180○C fokra.
Miután megmostuk a csirkét, papírtörlővel megszárítjuk.
Egy serpenyőbe teszünk olajat és a fél vajat majd bele tesszük a csirkét. Nagy lángon addig pirítjuk míg szép barna színt nem kap (közben kevergetjük).
Miután kész van kivesszük egy olyan tálba amit a sütőbe is tehetünk. A serpenyőben hagyjuk a levet amiben a csirke sült.
Lisztet teszünk a serpenyőben hagyott lére, majd hozzáadjuk a bort és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a húslevest és felkaparjuk a serpenyő alján maradt sült maradékokat. Majd hozzáadjuk a fűszereket, citromlevet, sót, borsot izlés szerint és felforraljuk folyamatos keverés alatt. A besűrűsödött mártást a csirkére öntjük és betesszük a sütőbe egy órára.
Abban a serpenyőben amiben a csirkét megpirítottuk, felolvasztjuk a vajat amihez hozzáadjuk a hagymát és a gombát. Folyamatosan kevergetjük amíg megpirul. Ezt is a csirkére öntjük majd ismét a sütőbe helyezzük egy fél órára vagy amíg a csirke kész nem lesz.
Végül a csirkéhez hozzáadjuk a tejszínt és a friss petrezselymet.
Köretként krumplipürét készítünk vajjal, fokhagymával és nyers spenóttal.
A receptet Guvi javasolta.
0 hozzászólás