Gombás csirkebecsinált hozzávalók:

1 kg csirke

1 apróra vágott hagyma

25 g vaj

250 ml száraz fehér bor

tárkony

rozmaring

bazsalikom

kakukkfű

1 babérlevél

1 kiskanál citromlé

75 ml tejszín

3 evőkanál friss petrezselyem

1 evőkanál liszt

2 evőkanál olívaolaj

200 g gomba

0,5 l húsleves

só, bors izlés szerint

Gombás csirkebecsinált elkészítése:

Nagyon könnyen elkészíthetik a kezdők is. A sütőt előmelegítjük 180○C fokra.

Miután megmostuk a csirkét, papírtörlővel megszárítjuk.

Egy serpenyőbe teszünk olajat és a fél vajat majd bele tesszük a csirkét. Nagy lángon addig pirítjuk míg szép barna színt nem kap (közben kevergetjük).

Miután kész van kivesszük egy olyan tálba amit a sütőbe is tehetünk. A serpenyőben hagyjuk a levet amiben a csirke sült.

Lisztet teszünk a serpenyőben hagyott lére, majd hozzáadjuk a bort és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a húslevest és felkaparjuk a serpenyő alján maradt sült maradékokat. Majd hozzáadjuk a fűszereket, citromlevet, sót, borsot izlés szerint és felforraljuk folyamatos keverés alatt. A besűrűsödött mártást a csirkére öntjük és betesszük a sütőbe egy órára.

Abban a serpenyőben amiben a csirkét megpirítottuk, felolvasztjuk a vajat amihez hozzáadjuk a hagymát és a gombát. Folyamatosan kevergetjük amíg megpirul. Ezt is a csirkére öntjük majd ismét a sütőbe helyezzük egy fél órára vagy amíg a csirke kész nem lesz.

Végül a csirkéhez hozzáadjuk a tejszínt és a friss petrezselymet.

Köretként krumplipürét készítünk vajjal, fokhagymával és nyers spenóttal.

A receptet Guvi javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc