Gombás előétel hozzávalók:
1 csésze búzakorpa
1 csésze teljes kiörlésű liszt
½ csomag élesztő
500 g friss gomba
egy hagyma
petrezselyem
100 g vaj
egy gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
só, fekete bors
zsályalevél
ribizli a díszítéshez (nem kötelező)
Gombás előétel elkészítése:
Először megcsináljuk a tésztát de ha időhiányban szenvedsz, a tészta helyett használhatsz pirított bagett szeleteket és meglocsolod egy kis olívaolajjal.
Ha azt választod, hogy megcsinálod a tésztát és olyan minitortákat szeretnél, mint a képen, keverj össze egy tálban búzakorpát liszttel majd önts rá 100 ml forró vizet amiben feloldottad az élesztőt egy kis sóval.
Hagyd 30 percet majd formázz kis cipókat amit a kivajazott formákba helyezünk. Sütőbe tesszük 15-20 percre.
Egy serpenyőben megpároljuk a hagymát és a megtört fokhagymát. Mikor kezd üveges lenni hozzáadjuk az apróra vágott gombákat és a felaprított zsályaleveleket.
Miután a gombák megpuhultak, hozzáadjuk a tejfölt, a parmezán sajtot, sót, borsot, és hagyjuk forrni egy kicsit.
Ha túl folyékony az összetétel besűrűsítjük egy evőkanál liszttel.
Miután kész van hagyjuk kihűlni mielőtt összeraknánk.
A díszítéshez piros ribizli bogyókat lehet használni de ugyanúgy megfelel a cherry paradicsom vagy az olajbogyó is.
0 hozzászólás