Gombás előétel kenyérrel hozzávalók:

900 g gomba

125 ml olivaolaj (lehet napraforgó is)

4-6 vastag szelet kenyér

2 gerezd apróra vágott fokhagyma

2 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél

só és bors

Gombás előétel kenyérrel elkészítése:

A sütőt felmelegítjük 150 fokra.

Előkészítjük a gombát: megmossuk és egy tepsibe rakjuk, mindegyik darabot bekenjük olajjal, majd a maradékkal meglocsoljuk az egészet. Mindegyiket külön megszórjuk sóval és borssal.

Betesszük a gombákat a sütőbe kb. 10 percre, amíg a színe kezd sötétülni. Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.

Előkészítjük a kenyérszeleteket: felhevítünk egy eletromos lapot, vagy rácsot. A kenyérszeletek mindkét oldalát bekenjük olajjal és 10 másodpercig sütjük mindkét oldalát.

Felaprítjuk a gombát.

Az apróra vágott fokhagymát kevés olajban megfuttatjuk kb fél percig, hozzáadjuk a gombát, majd végül a petrezselyemlevelet, és még fél percig tartjuk a tűzön.

A kész gombakeveréket a kenyérszeletekre halmozzuk és petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc