Gombás és húsos kecsege tekercs hozzávalók:

5 friss kecsege filé

A mártáshoz:

egy pohár fehérbor

néhány citrom szelet

2 evőkanál balzsamecet

2 evőkanál olívaolaj

néhány bors szem

2 babérlevél

3-4 gerezd felszeletelt fokhagyma

2 kiskanál szárított zöldségek (delikát)

szárított fűszerkeverék (kakukkfű, bazsalikom, oregánó, majoranna, édeskökény, hagyma)

A töltelékhez:

egy nagy hagyma

5-6 nagy gomba

só, bors

petrezselyem

2 evőkanál olívaolaj

5 darab felszeletelt hátszín

Gombás és húsos kecsege tekercs elkészítése:

A hal filéket a pácba helyezzük egy hermetikusan lezárt dobozba, és benne hagyjuk éjjelre.

Apróra felvágjuk a hagymát és egy kis olívaoljaban megpároljuk a megtisztított és felszeletelt gombákkal együtt. Megszórjuk sóval, borssal, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel és a tálat félre tesszük.

A kecsege filéket kiszedjük a pácból, összetekerjük és alul megtűzzük bambusz fogpiszkálóval.

Mindegyik tekercsbe behelyezünk egy szelet hátszínt aminek legyező formát adunk. Ezt megtöltjük a gombás töltelékkel.

A tekercseket egy yena-i tálba helyezzük egymás mellé, ráöntjük a pácot amit kipótolunk egy pohár borral és egy kis olívaolajjal.

Betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg szépen megpirulnak.

Melegen tálaljuk fokhagyma mártással és citrom szeletekkel.

A receptet ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc