Gombás és húsos kecsege tekercs hozzávalók:
5 friss kecsege filé
A mártáshoz:
egy pohár fehérbor
néhány citrom szelet
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
néhány bors szem
2 babérlevél
3-4 gerezd felszeletelt fokhagyma
2 kiskanál szárított zöldségek (delikát)
szárított fűszerkeverék (kakukkfű, bazsalikom, oregánó, majoranna, édeskökény, hagyma)
A töltelékhez:
egy nagy hagyma
5-6 nagy gomba
só, bors
petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
5 darab felszeletelt hátszín
Gombás és húsos kecsege tekercs elkészítése:
A hal filéket a pácba helyezzük egy hermetikusan lezárt dobozba, és benne hagyjuk éjjelre.
Apróra felvágjuk a hagymát és egy kis olívaoljaban megpároljuk a megtisztított és felszeletelt gombákkal együtt. Megszórjuk sóval, borssal, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel és a tálat félre tesszük.
A kecsege filéket kiszedjük a pácból, összetekerjük és alul megtűzzük bambusz fogpiszkálóval.
Mindegyik tekercsbe behelyezünk egy szelet hátszínt aminek legyező formát adunk. Ezt megtöltjük a gombás töltelékkel.
A tekercseket egy yena-i tálba helyezzük egymás mellé, ráöntjük a pácot amit kipótolunk egy pohár borral és egy kis olívaolajjal.
Betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg szépen megpirulnak.
Melegen tálaljuk fokhagyma mártással és citrom szeletekkel.
A receptet ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás