Gombás halfilé hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé
0,5 kg sampion gomba (erdei is jó)
2 fej vöröshagyma
20 dkg reszelni való sajt
Gombás halfilé elkészítése:
A tengeri halfilét felengedem szobahomérsékleten. A gombát megtisztítom, felaprítom és a megdinsztelt vöröshagymára szórom, ha már megpárolódott, zsirjára sütöm. A ragut ízesítem sóval, borssal, lehet megszórni apróra vágott petrezselyem zölddel.
Aki szereti, nyomhat bele 1-2 gerezd fokhagymát is.Elkészítem a besamel mártást ahogy kell. Egy teflon tepsit kikenek olajjal,belefektetem a szeletekre vágott, besózott halat. A szeletekre halmozom a ragut, majd vastagon, szintén szeletenként reszelt sajttal megszórom.
Ezután nincs más dolgunk, mint addig sütjük, míg a sajt teteje gusztusosan megpirul.Majonézes krumplisaláta a legfinomabb köret hozzá.
0 hozzászólás