Gombás halfilé hozzávalók:

1 kg tengeri halfilé

0,5 kg sampion gomba (erdei is jó)

2 fej vöröshagyma

20 dkg reszelni való sajt

Gombás halfilé elkészítése:

A tengeri halfilét felengedem szobahomérsékleten. A gombát megtisztítom, felaprítom és a megdinsztelt vöröshagymára szórom, ha már megpárolódott, zsirjára sütöm. A ragut ízesítem sóval, borssal, lehet megszórni apróra vágott petrezselyem zölddel.

Aki szereti, nyomhat bele 1-2 gerezd fokhagymát is.Elkészítem a besamel mártást ahogy kell. Egy teflon tepsit kikenek olajjal,belefektetem a szeletekre vágott, besózott halat. A szeletekre halmozom a ragut, majd vastagon, szintén szeletenként reszelt sajttal megszórom.

Ezután nincs más dolgunk, mint addig sütjük, míg a sajt teteje gusztusosan megpirul.Majonézes krumplisaláta a legfinomabb köret hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc