Gombás korpacibereleves hozzávalók:

250 g gomba

1 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 fej hagyma

zöld petrezselyem és kapor

2 kanál rizs

½ l korpacibere

1,5 l víz

Gombás korpacibereleves elkészítése:

Mosd meg a zöldségeket, szeleteld fel vagy reszeld le őket nagylyukú reszelőn és tedd fel főni a rizzsel, fél liter sós vízbe. A megmosott, feszletelt gombát tedd bele a zöldséges lábasba és főzd őket együtt még pár percet lassú tűzön. Amikor minden megfőtt, öntsd hozzá a meleg korpaciberét. Hagyd a tűzön, amíg felforr, majd fűszerezd ízlés szerint.

 

Fogyasztható hidegen vagy melegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc