Gombás májpástétom hozzávalók:

250 g csirkemáj

3-4 friss gomba

30 g vaj

50 ml tejföl

2 gerezd fokhagyma

50 ml fehér és vörösbor

50 g mazsola

só, bors

vegeta

édes paprika

friss bazsalikom

Gombás májpástétom elkészítése:

A borban addig főzzük a mazsolát, amíg meg nem duzzad. Levesszük a tűzről és félretesszük.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és megpirítjuk a májat és a gombát.

Amikor majdnem kész van hozzáadjuk a megtört fokhagymát, tejfölt, bazsalikomot és még hagyjuk 1-2 percet a tüzön.

Az egészet a turmixgépbe tesszük, hozzáadunk még sót, vegetát, borsot, édes paprikát, 2-3 evőkanál bort (amiben a mazsolát főztük meg) és addig turmixoljuk, amíg egy egységes masszát nem kapunk.

A masszát a tálba tesszük aminek az aljára a mazsolákat helyeztük, majd hidegre tesszük.

Ezt a májpástétomot 2 napig lehet tárolni a hűtőszekrényben vagy akár egy hónapot a mélyhűtőben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc