Gombás mártás húsokhoz hozzávalók:
3 evőkanál vaj
0,5 kg szeletelt champignon gomba
2 fej finomra vágott hagyma
2 szál finomra vágott petrezselyem
1 kiskanál szurokfu
1 pohár száraz fehérbor
1,5 pohár marhahúslé
2 evőkanál sűrített paradicsom
1,5 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál hidegvíz
3 evőkanál zsíros tejföl
só
bors
Gombás mártás húsokhoz elkészítése:
Egy nagy serpenyoben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a gombát, hagymát, petrezselymet, szurokfüvet, 10 percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.
Ráöntjük a bort, igy nagy lángon 4 percig fozzük. Hozzákeverjük a húslét, a paradicsomot, kis lángon 10 percig fozzük.
Külön tálban elkeverjük a lisztet a hideg vizzel, végül beleöntjük a szószba, és 2 percig fozzük, esetleg tehetünk bele tejfölt is.
Húsokkal tálaljuk.
0 hozzászólás