Gombás rántott palacsinta hozzávalók:

palacsinta tészta

2 közepes fej hagyma

30 dkg darált hús

gomba

fűszerek

3 tojás

olaj

liszt

fogpiszkálók

Gombás rántott palacsinta elkészítése:

Megsütjük a palacsintát a hagyományos recept szerint, csakhogy kevés sót is szórunk bele és kihagyjuk a cukrot és ásványvizet.

Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és az egészet jól megpároljuk. Végül hozzáadjuk a darált húst is. Ízlés szerint fűszerezzük.

Minden palacsintát megtöltünk 1-2 kanálnyi töltelékkel, majd borítékszerűen összahajtjuk (vagy feltekerjük). A sarkokat összefogjuk fogpiszkálók segítségével.

A töltött palacsintákat megszórjuk liszttel, majd tojásba mártjuk (ugyanúgy mint a rántott húst) és forró olajban megsütjük.

Egészben vagy henger alakú darabokra vágva fogyasztjuk, előételként.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc