Gombás rántott palacsinta hozzávalók:
2 közepes fej hagyma
30 dkg darált hús
fűszerek
3 tojás
olaj
liszt
fogpiszkálók
Gombás rántott palacsinta elkészítése:
Megsütjük a palacsintát a hagyományos recept szerint, csakhogy kevés sót is szórunk bele és kihagyjuk a cukrot és ásványvizet.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és az egészet jól megpároljuk. Végül hozzáadjuk a darált húst is. Ízlés szerint fűszerezzük.
Minden palacsintát megtöltünk 1-2 kanálnyi töltelékkel, majd borítékszerűen összahajtjuk (vagy feltekerjük). A sarkokat összefogjuk fogpiszkálók segítségével.
A töltött palacsintákat megszórjuk liszttel, majd tojásba mártjuk (ugyanúgy mint a rántott húst) és forró olajban megsütjük.
Egészben vagy henger alakú darabokra vágva fogyasztjuk, előételként.
0 hozzászólás