Gombás sajtos burgonya hozzávalók:

600 g gomba

4 nagy burgonya

2 tojás

150 g sajt

1 gerezd fokhagyma

50 ml olaj

egy csipetnyi szerecsendió por

6-7 bazsalikom levél

só, bors

Gombás sajtos burgonya elkészítése:

Tisztítsd meg, mosd meg, és csöpögtesd le a gombákat. A nagyobb darabokat vágd fel, a kisebbeket hagyd egészben. Főzd meg a burgonyát héjában, tisztítsd meg, majd darabold fel. Párold addig a gombát a fokhagymával, amíg az egész lé elpárolog.

Keverd el a dúrvára reszelt sajtot a tojással és a szerecsendióval. Tedd a gombát és a burgonyát egy tepsibe, majd öntsd rá a sajtos szószt. Ízesítsd sóval, borssal, majd tedd előmelegített sütőbe. Megfelelő lángon süsd 30 percet.

Ezt a gombás-burgonyás vegetáriánus egytálételt díszítsd bazsalikom levéllel, és szolgáld fel melegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc