Gombás sajtos burgonya hozzávalók:
600 g gomba
4 nagy burgonya
2 tojás
150 g sajt
1 gerezd fokhagyma
50 ml olaj
egy csipetnyi szerecsendió por
6-7 bazsalikom levél
só, bors
Gombás sajtos burgonya elkészítése:
Tisztítsd meg, mosd meg, és csöpögtesd le a gombákat. A nagyobb darabokat vágd fel, a kisebbeket hagyd egészben. Főzd meg a burgonyát héjában, tisztítsd meg, majd darabold fel. Párold addig a gombát a fokhagymával, amíg az egész lé elpárolog.
Keverd el a dúrvára reszelt sajtot a tojással és a szerecsendióval. Tedd a gombát és a burgonyát egy tepsibe, majd öntsd rá a sajtos szószt. Ízesítsd sóval, borssal, majd tedd előmelegített sütőbe. Megfelelő lángon süsd 30 percet.
Ezt a gombás-burgonyás vegetáriánus egytálételt díszítsd bazsalikom levéllel, és szolgáld fel melegen.
0 hozzászólás