Gombás-sajtos kenyér előételként hozzávalók:

8 tojás

8 evőkanál liszt

1 kiskanál sütőpor

3 evőkanál víz

só, bors

egy maroknyi zöldfűszer (kapor, petrezselyem, zeller)

Töltelék

4 szelet sonka/párizsi/kockára vágott füstölt mellehúsa

1 doboz gomba

100 g sajtkocka

1 db felvágott és megpörkölt hagyma

Gombás-sajtos kenyér előételként elkészítése:

Szétválaztjuk a tojásokat. A fehérjét habosra verjük. Sorba hozzáadjuk a tojássárgákat, utána a vizet, a zöldfüveket, s végül a sót és borsot.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és kanalanként forgatva hozzákeverjük a masszához. Végül hozzáadjuk a töltelék hozzávalóit és könnyedén összekavarjuk.

Kikenünk két tepsit vajjal és belisztezzük. Egyenletesen elosztjuk a masszát a két tepsibe. Nagy lángon sütjük 10-15 percig a sütőben.

Ezután kivesszük, sajtot reszelünk a tetejére és visszatesszük még 5 percre a sütőbe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc