Gombás-sajtos kenyér előételként hozzávalók:
8 tojás
8 evőkanál liszt
1 kiskanál sütőpor
3 evőkanál víz
só, bors
egy maroknyi zöldfűszer (kapor, petrezselyem, zeller)
Töltelék
4 szelet sonka/párizsi/kockára vágott füstölt mellehúsa
1 doboz gomba
100 g sajtkocka
1 db felvágott és megpörkölt hagyma
Gombás-sajtos kenyér előételként elkészítése:
Szétválaztjuk a tojásokat. A fehérjét habosra verjük. Sorba hozzáadjuk a tojássárgákat, utána a vizet, a zöldfüveket, s végül a sót és borsot.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és kanalanként forgatva hozzákeverjük a masszához. Végül hozzáadjuk a töltelék hozzávalóit és könnyedén összekavarjuk.
Kikenünk két tepsit vajjal és belisztezzük. Egyenletesen elosztjuk a masszát a két tepsibe. Nagy lángon sütjük 10-15 percig a sütőben.
Ezután kivesszük, sajtot reszelünk a tetejére és visszatesszük még 5 percre a sütőbe.
0 hozzászólás