Gombás-szalonnás palacsinta hozzávalók:

8 hagyományos palacsinta

40 dkg friss gomba

10 dkg császárszalonna

1 nagy fej hagyma vagy 5 db zöldhagyma

2 evőkanálnyi zsemlemorzsa

2 tojás

10 dkg parmezán

3 evőkanálnyi tejföl

só, bors vagy édes fűszerpaprika

Gombás-szalonnás palacsinta elkészítése:

A császárszalonnát és a hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, én, személy szerint édespaprikával is fűszereztem, és addig „főzzük” még elpárolog a gombából keletkezett lé.

Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, jól összekeverjük, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, megtöltjük a palacsintákat egy-egy kanál töltelékkel, összahajtjuk és egy jénai tálba helyezzük.

Elkészítjük a tejfölös szószt: egy tálban összekeverjük a tejfölt tojással, parmezánnal és egy késhegynyi sóval. Én tettem bele egy kevés felaprózott petrezselymet is.

Bekenjük a palacsintákat ezzel a szósszal és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 percet sütjük, még a teteje enyhe barnássá válik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc