Gombás-szalonnás palacsinta hozzávalók:
8 hagyományos palacsinta
40 dkg friss gomba
10 dkg császárszalonna
1 nagy fej hagyma vagy 5 db zöldhagyma
2 evőkanálnyi zsemlemorzsa
2 tojás
10 dkg parmezán
3 evőkanálnyi tejföl
só, bors vagy édes fűszerpaprika
Gombás-szalonnás palacsinta elkészítése:
A császárszalonnát és a hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, én, személy szerint édespaprikával is fűszereztem, és addig „főzzük” még elpárolog a gombából keletkezett lé.
Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, jól összekeverjük, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, megtöltjük a palacsintákat egy-egy kanál töltelékkel, összahajtjuk és egy jénai tálba helyezzük.
Elkészítjük a tejfölös szószt: egy tálban összekeverjük a tejfölt tojással, parmezánnal és egy késhegynyi sóval. Én tettem bele egy kevés felaprózott petrezselymet is.
Bekenjük a palacsintákat ezzel a szósszal és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 percet sütjük, még a teteje enyhe barnássá válik.
0 hozzászólás