Gombás-szezámmagos krokett hozzávalók:
300g friss gomba
2 zöldhagyma szára vagy 1/2 vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 evőkanál paradicsompüré
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
kapor
petrezselyem
só, bors
szezámmag
Gombás-szezámmagos krokett elkészítése:
Mosd meg a gombát, majd vágd kicsi kockákra, és párold meg a felaprózott zöldhagymával együtt olajban. Addig párold, amíg megpuhul és elpárolog a leve.
Tedd egy tálba, és keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, tojással, egy kis felaprózott petrezselyemmel és kaporral, paradicsompürével és zsemlemorzsával. Ha nem állt eléggé össze, adj még hozzá zsemlemorzsát.
Vizezd be a kezedet, és formázz kroketteket, melyeket forgass meg szezámmagban.
Kenj ki olajjal egy tepsit, szórd meg zsemlemorzsával, majd helyezd bele a kroketteket. Tedd sütőbe 30 percig.
Melegen és hidegen is tálalható.
A receptet treudelights ajánlotta.
0 hozzászólás