Gombás-szezámmagos krokett hozzávalók:

300g friss gomba

2 zöldhagyma szára vagy 1/2 vöröshagyma

3 evőkanál olaj

1 evőkanál paradicsompüré

2-3 gerezd fokhagyma

3-4 evőkanál zsemlemorzsa

1 tojás

kapor

petrezselyem

só, bors

szezámmag

Gombás-szezámmagos krokett elkészítése:

Mosd meg a gombát, majd vágd kicsi kockákra, és párold meg a felaprózott zöldhagymával együtt olajban. Addig párold, amíg megpuhul és elpárolog a leve.

Tedd egy tálba, és keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, tojással, egy kis felaprózott petrezselyemmel és kaporral, paradicsompürével és zsemlemorzsával. Ha nem állt eléggé össze, adj még hozzá zsemlemorzsát.

Vizezd be a kezedet, és formázz kroketteket, melyeket forgass meg szezámmagban.

Kenj ki olajjal egy tepsit, szórd meg zsemlemorzsával, majd helyezd bele a kroketteket. Tedd sütőbe 30 percig.

Melegen és hidegen is tálalható.

A receptet treudelights ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc