Gombás szószos szuflé hozzávalók:
3 szelet kenyér
300 g gomba
5 tojás
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál olaj
1 kisebb hagyma
1/2 csésze tej
zöldek
10 evőkanál gombaszósz
só, bors
Gombás szószos szuflé elkészítése:
A kenyeret tejbe áztatjuk. Néhány gombát megmosunk és megfőzünk. A megfőtt gombát ledaráljuk, a kenyeret kicsavarjuk és a gombával együtt újra ledaráljuk.
Az apróra vágott hagymát, vajban megpirítjuk, hozzá adjuk a zöldfűszereket, és a gombákra öntjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és jól elkeverjük, aztán bele tesszük a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Végül óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. A keveréket egy edénybe tesszük és gőzfürdőn egy órát főzzük.
A szuflét két kanál olajban megpirított, lisztből, tejföllel, tejjel és sóval készült gombaszósszal tálaljuk.
0 hozzászólás