Gombás töltött paprika hozzávalók:

gomba

szójamassza

8 db paprika

2,4 l rostos paradicsomlé

3-4 szál zellerzöld vagy petrezselyem

18 dkg méz

liszt

Gombás töltött paprika elkészítése:

Készítsünk egy adag gombás húspótló szójamasszát. Utána 8 db közepes méretű zöldpaprikát mossunk meg, és a száránál vágjuk körbe. Távolítsuk el belőle a magházat és az ereket, majd tegyük annyi forró vízbe, hogy bőven ellepje, és főzzük félig puhára. Utána hideg vízben hűtsük le, és töltsük meg a jól összedolgozott masszával.

Egy zománcozott edénybe öntsünk 2,4 liter rostos paradicsomlevet, tegyünk bele 3–4 szál zellerzöldet vagy petrezselymet, majd adjunk hozzá 18 dkg mézet és negyed mokkáskanál sót. Forraljuk fel, majd helyezzük bele a megtöltött paprikákat, és fedő alatt főzzük kb. 20–25 percig, amíg a paprika teljesen megpuhul.

Közben néhányszor rázzuk meg, nehogy odaégjen. Ha a paprika megfőtt, rántsuk be a paradicsomlevet. 3 púpozott evőkanál liszthez adjunk annyi olajat, amennyit felvesz, és hevítsük habzásig, majd vegyük le a rántást a tűzről.

Hagyjuk langyosra hűlni, majd állandó kevergetés mellett engedjük fel annyi hideg vízzel, hogy tejszín sűrűségű legyen. Ezután óvatosan szedjük ki a tölteléket, és keverjük bele a rántást a paradicsomlébe. Fedő nélkül, teljes lángon, állandóan kevergetve főzzük még 10 percig, hogy besűrűsödjön, majd rakjuk vissza a töltelékeket.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc