Gombás-vöröshagymás palacsinta hozzávalók:

Palacsinta tészta

25 dkg liszt

4 tojás

4 dl tej

2 evőkanálnyi olaj

1 késhegynyi só

Töltelék

3 fej vöröshagyma

20 dkg gomba

1 csokor kapor

1 evőkanálnyi cukor

2 evőkanálnyi vörös bor

1 evőkanál olívaolaj

só, bors

Gombás-vöröshagymás palacsinta elkészítése:

Megszitáljuk a lisztet egy tálba, sorra hozzáadjuk a felvert tojásokat, tejet, olajat és sót. Addig kavarjuk még egy homogén masszát kapunk, majd 30 percig hűvös helyen tároljuk.

Elkészítjük a tölteléket: megtisztítjuk a hagymát és karikákra vágjuk. Megtisztítjuk és megmossuk a gombát, majd apró szeletkékre vágjuk.

A boros-cukros olajban mindent jól megpárolunk. Mikor a gombából keletkezett lé teljesen elpárolgott, megszórjuk az apróra vágott kaporral, sóval és borssal. Hagyjuk kihűlni.

A hidegen tárolt masszából palacsintát sütünk és megtöltjük a gombás töltelékkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc