Gombás-vöröshagymás palacsinta hozzávalók:
Palacsinta tészta
25 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej
2 evőkanálnyi olaj
1 késhegynyi só
Töltelék
3 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
1 csokor kapor
1 evőkanálnyi cukor
2 evőkanálnyi vörös bor
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Gombás-vöröshagymás palacsinta elkészítése:
Megszitáljuk a lisztet egy tálba, sorra hozzáadjuk a felvert tojásokat, tejet, olajat és sót. Addig kavarjuk még egy homogén masszát kapunk, majd 30 percig hűvös helyen tároljuk.
Elkészítjük a tölteléket: megtisztítjuk a hagymát és karikákra vágjuk. Megtisztítjuk és megmossuk a gombát, majd apró szeletkékre vágjuk.
A boros-cukros olajban mindent jól megpárolunk. Mikor a gombából keletkezett lé teljesen elpárolgott, megszórjuk az apróra vágott kaporral, sóval és borssal. Hagyjuk kihűlni.
A hidegen tárolt masszából palacsintát sütünk és megtöltjük a gombás töltelékkel.
0 hozzászólás