Gombás zöldfűszeres töltött paprika hozzávalók:
8 darab zöldpaprika
1 gombakonzerv
4-5 paradicsom
500 g rizs
2 fej hagyma
4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyemlevél
1 csokor kapor
só, bors
Gombás zöldfűszeres töltött paprika elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpárojuk. Hozzáadjuk a rizst és az apróra vágott gombát, annyi vizet öntönk hozzá, hogy ellepje, és főni hagyjuk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot.
Lehűtjük, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselyemlevelet és kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A paprikákat megmossuk, szára körül a tetejét levágjuk, magvaitól megtisztítjuk, lecsorgatjuk.
A gombás-rizses töltelékkel megtöltjük a paprikákat, megkenjük őket olajjal és egy tepsibe lerakjuk. Paradicsomszeleteket teszünk közéjük, majd sütőbe tesszük és alacsony lángon kb. 45 percig sütjük.
Tíz perccel elkészülése előtt önthetünk a töltött paprikákra paradicsomszószt is.
0 hozzászólás