Gombás zsömle hozzávalók:

6-8 zsömle

100 g gomba

őrölt fűszerek

1 nyers tojás

½ citrom

1 kanál tejföl

1 csésze tej

só, őrölt bors

egy kanál vaj

Gombás zsömle elkészítése:

Takarítsd meg a gombát, vágd le szárát, mosd meg bő vízben és aprítsd fel.

Vágd le a zsömlék tetejét, puhítsd meg  őket tejben és vájd ki a belsejüket.

Amikor eleget álltak a tejben, csavard ki őket enyhén, majd tedd kivajazott tepsibe és töltsd meg őket a gombából, tojásból, tejfölből és citromléből készült töltelékkel.

Sózd, borsozd ízlés szerint.

Ha nem elég kemény, keverd bele a zsömlék belsejét is.

A megtöltött zsömléket süsd fél órát a sütőben.

Szedd ki a sütőből, amikor pirosra sült és fogyasszátok melegen. Salátát is lehet mellé szolgalni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc