Gombaszósszal sült tőkehal hozzávalók:
Tengeri halszeletek kb 1 cm-es vastagságúra vágva (kb fél kg) (én tőkehalfilét használtam)
30 dkg gomba
0.5 pohár tejföl
2 dkg vaj
0.5 dl tejszín
2 fej hagyma
petrezselyem
só
bors
5-10 dkg erős ízű sajt
5 dkg trappista sajt a tetejére
Gombaszósszal sült tőkehal elkészítése:
A tengeri halszeleteket elhelyezzük egy jénai tálban, előre besózzuk és borsozzuk. (A tál alját érdemes olívaolajjal kikenni előtte)
Az apróra vágott hagymát olívaolajon megpirítjuk. Ha üvegesre pirult, hozzátesszük a felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk felaprított petrezselyemmel, és teszünk hozzá egy kis vajat is.
Ha már majdnem elfőtte a levét, Dúsítjuk fél pohár tejföllel és egy kis tejszínnel. Hagyjuk rotyogni pár percig. Ne felejtsük el kavargatni!
Az erős ízű (Fromage a raclette, de kéksajttal is sincsi lesz) sajtot beletörjük, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad.
Az egészet betesszük a turmixgépbe – műanyag kancsósnál várunk, míg hűl egy kicsit, összeturmixoljuk teljesen.
Ráöntjük a halra, megszórjuk reszelt trappista sajttal.
Fóliával lefedjük, 180 fokos, előmelegített sütőben sütjük. 20 perc után levesszük a a fóliát, hogy a sajt is megpirulhasson a tetején.
Krumplipürével tálaljuk.
0 hozzászólás