Gombaszósszal sült tőkehal hozzávalók:

Tengeri halszeletek kb 1 cm-es vastagságúra vágva (kb fél kg) (én tőkehalfilét használtam)

30 dkg gomba

0.5 pohár tejföl

2 dkg vaj

0.5 dl tejszín

2 fej hagyma

petrezselyem

bors

5-10 dkg erős ízű sajt

5 dkg trappista sajt a tetejére

Gombaszósszal sült tőkehal elkészítése:

A tengeri halszeleteket elhelyezzük egy jénai tálban, előre besózzuk és borsozzuk. (A tál alját érdemes olívaolajjal kikenni előtte)

Az apróra vágott hagymát olívaolajon megpirítjuk. Ha üvegesre pirult, hozzátesszük a felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk felaprított petrezselyemmel, és teszünk hozzá egy kis vajat is.
Ha már majdnem elfőtte a levét, Dúsítjuk fél pohár tejföllel és egy kis tejszínnel. Hagyjuk rotyogni pár percig. Ne felejtsük el kavargatni!

Az erős ízű (Fromage a raclette, de kéksajttal is sincsi lesz) sajtot beletörjük, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad.

Az egészet betesszük a turmixgépbe – műanyag kancsósnál várunk, míg hűl egy kicsit, összeturmixoljuk teljesen.

Ráöntjük a halra, megszórjuk reszelt trappista sajttal.

Fóliával lefedjük, 180 fokos, előmelegített sütőben sütjük. 20 perc után levesszük a a fóliát, hogy a sajt is megpirulhasson a tetején.

Krumplipürével tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc