Gombával és zöld fűszerekkel töltött paprika hozzávalók:
8 db paprika
egy doboz gomba
4-5 db paradicsom
500 g rizs
2 db hagyma
4 kanál olaj
egy köteg petrezselyemzöld
egy köteg kapor
só, bors
Gombával és zöld fűszerekkel töltött paprika elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajban megpároljuk. A rizzsel együtt hozzáadjuk az apróra vágott gombát, felöntjük vízzel és főni hagyjuk. A végén hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomokat is. Hagyjuk kihűlni, hozzátesszük az apróra vágott zöld fűszereket és tetszés szerint sózzuk, borsozzuk.
A paprikákat jól megmossuk, a szára felőli részen kalapot vágunk mindegyiknek, megtisztítjuk a magvaktól, megmossuk és lecsorgatjuk.
A paprikákat megtöltjük a rizzsel és a gombával, beolajozzuk és tepsire helyezzük. Közéjük paradicsom szeleteket teszünk és lassú tűzön 45 percig sütőben sütjük.
10 perccel azelőtt, hogy kivennénk, paradicsomszósszal meglocsoljuk.
0 hozzászólás