Gombával és zöld fűszerekkel töltött paprika hozzávalók:

8 db paprika

egy doboz gomba

4-5 db paradicsom

500 g rizs

2 db hagyma

4 kanál olaj

egy köteg petrezselyemzöld

egy köteg kapor

só, bors

Gombával és zöld fűszerekkel töltött paprika elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajban megpároljuk. A rizzsel együtt hozzáadjuk az apróra vágott gombát, felöntjük vízzel és főni hagyjuk. A végén hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomokat is. Hagyjuk kihűlni, hozzátesszük az apróra vágott zöld fűszereket és tetszés szerint sózzuk, borsozzuk.

A paprikákat jól megmossuk, a szára felőli részen kalapot vágunk mindegyiknek, megtisztítjuk a magvaktól, megmossuk és lecsorgatjuk.

A paprikákat megtöltjük a rizzsel és a gombával, beolajozzuk és tepsire helyezzük. Közéjük paradicsom szeleteket teszünk és lassú tűzön 45 percig sütőben sütjük.

10 perccel azelőtt, hogy kivennénk, paradicsomszósszal meglocsoljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc