Gombával és zöldségekkel töltött csirkemell hozzávalók:

3 darab kicsontozott csirkemell

2 evőkanál enyhén csípős mustár

Só, bors

3 piros Kapia paprika

10 gomba

1-2 hagyma

4-5 gerezd fokhagyma

egy sárgarépa

petrezselyem

50 g olajbogyó

szárított fűszerkeverék (kaukkfű, bazsalikom, majoranna, oregánó, koriander)

citrombors aroma

kb. 200 g szemcsés zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

12 bambusz fogpiszkáló

Gombával és zöldségekkel töltött csirkemell elkészítése:

Kiadagoljuk a csirkemelleket, celofánnal letakarjuk, hogy a hús ne szakadjon szét és finoman kipotyoljuk. A kapott szeleteket hosszában megvágjuk egy éles késsel kis tárcákat formálva.

A kapia paprikát egészben megsütjük, majd megtisztítjük a hajától. Mindegyik paprikát hosszában ketté vágjuk eltávolítva a magvakat.

Egy kis olívaolajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, a reszelt sárgarépát, az apróra vágott fokhagymát majd hozzáadjuk a meghámozott és felszeletelt gombákat.

Óvatosan megkeverjük amíg jól megpuhulnak, hozzáadjuk a felszeletelt olajbogyókat megfűszerezzük sóval és borssal.

Levesszük a tűzről és apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük.

Mindegyik csirkemellbe elhelyezünk egy paprika szeletet majd megtöltjük a pirított gombával és megtűzdeljük két fogpiszkálóval a pénztárca száját, hogy a töltelék ne csorogjon ki.

A megtöltött és lezárt tárcák mindkét oldalát megfűszerezzük sóval, borssal, szárított fűszerekkel és citromborssal. Majd mindegyik oldalát megkenjük az enyhén csípős mustárral és így hagyjuk 30 percet.

Mindegyik tárcát jól átforrgatjuk zsemlemorzsában majd forró olajban megsütjük.

Nedvszívó papírra kiszedjük, hogy megszabaduljunk a fölösleges olajtól majd szezonális salátával tálaljuk.

Tanácsok:

A vékony húsokat amik megmaradtak a csirkemellekből, kipotyoljuk és kitömjük azokat a lyukakat amiket véletlenül a tárcákon ejtettünk.

Miután jól megforgattuk a tárcákat a zsemlemorzsában még lehet hagyni 5-10 percet, hogy megpuhuljon a zsemlemorzsa, azután sütjük, így a zsemlemorzsa nem ég oda.

 

A receptet ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc