Gombával tölött paprika hozzávalók:

2-4 személyre

50 dkg paprika

15 dkg gomba

20 dkg rizs

15 dkg paradicsompüré

1 tojás

1 fej vöröshagyma

1 kanál zsír vagy vaj

1 kanál cukor

bors

Gombával tölött paprika elkészítése:

A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, s a lereszelt hagymával egy kanál zsiradékon párold puhára.

A paprikát csumázd ki, s forrázd le.

A rizst párold félig puhára (a lecsurgatott maradék főzővizet ne dobd ki!).

A rizst keverd el a gombával, az egész tojással, sózd, borsozd, s a keveréket töltsd a paprikákba. (Ne túl szorosan, mert a táguló rizs kirepesztheti a csomagolást.)

A paprikákat tedd egy lábasba, öntsd le – a maradék rizslével felhigított – paradicsompürével, sózd, borsozd, cukrozd, s lassú tűzön főzd, míg a paprika meg nem puhul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc