Gombával tölött paprika hozzávalók:
2-4 személyre
50 dkg paprika
15 dkg gomba
20 dkg rizs
15 dkg paradicsompüré
1 tojás
1 fej vöröshagyma
1 kanál zsír vagy vaj
1 kanál cukor
bors
só
Gombával tölött paprika elkészítése:
A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, s a lereszelt hagymával egy kanál zsiradékon párold puhára.
A paprikát csumázd ki, s forrázd le.
A rizst párold félig puhára (a lecsurgatott maradék főzővizet ne dobd ki!).
A rizst keverd el a gombával, az egész tojással, sózd, borsozd, s a keveréket töltsd a paprikákba. (Ne túl szorosan, mert a táguló rizs kirepesztheti a csomagolást.)
A paprikákat tedd egy lábasba, öntsd le – a maradék rizslével felhigított – paradicsompürével, sózd, borsozd, cukrozd, s lassú tűzön főzd, míg a paprika meg nem puhul.
0 hozzászólás